Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2098






ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2098


Α΄ ΟΜΑΔΑ:

1. Απαντήστε με Σωστό ή Λάθος:
α. Το κράτος της Βόρειας Μακεδονίας ιδρύθηκε το 2018
β. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής το 2017 έκανε μπάνιο στη θάλασσα της Γλυφάδας χωρίς ίχνος μαζούτ επάνω του.
γ. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχάρη για την ένωση των δύο Μακεδονιών τον Supreme Leader της Ελλάδας, το 2038. (Μονάδες 15)

2. Αναλύστε την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από την ήττα των εκλογών του 2018 να αλλάξει σήμα και να βάλει έναν ανοιχτό πράσινο ήλιο σε συνδυασμό με τα λόγια του προέδρου του ότι: "οποιαδήποτε ταύτιση με σήματα άλλων κομμάτων είναι πλήρως συμπτωματική". (Μονάδες 10) 

3. Αναλύστε τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2025 ότι "ο φασισμός της κεντροδεξιάς πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει" σε συνδυασμό με το γεγονός της εύρεσης ροπάλων σε νοικιαζόμενο χτίσμα του Μ. Βορίδη, που βρέθηκε από την αστυνομία ύστερα από καταγγελία του Α. Γεωργιάδη. (Μονάδες 10)

4. Τι γνωρίζετε για την ίδρυση του κράτους της Ανατολικής Θράκης το 2025; (Μονάδες 10)

5. Βόρεια τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου: Ποιοι παράγοντες συνέβαλαν στη διαμόρφωση του νέου κράτους; Αναλύστε τη φράση του Σάκη Ρουβά "Όταν εγώ τραγουδούσα το αντιστασιακό τραγούδι Άντεξα, πολλοί με είχαν κατηγορήσει. Τώρα ποιος θα ψηφίσει τη Νότια Κύπρο στη Γιουροβίζιον;" (Μονάδες 10)

6. Πότε προσαρτήθηκε το Βόρειο Ιόνιο στην Αλβανία; Ποια η συμβολή της Ελένης Φουρέιρα στη σύνοδο των Αγίων Σαράντα; (Μονάδες 10)

7. Αναφέρετε τα αίτια απόκλισης των στατιστικών στα πανελλαδικά συλλαλητήρια για το μακεδονικό, κατά τις οποίες η αστυνομία έβγαζε 70.000 διαδηλωτές, ενώ οι διοργανωτές 850.000. Επισημάνετε τον ρόλο της ιδιότητας των πρώτων ως δημοσίων υπαλλήλων; (Μονάδες 15)

9. Αναφέρετε το όνομά του δημοσίου υπαλλήλου που τόλμησε να δουλέψει σερί ολόκληρο 8ωρο στην υπηρεσία του. Ποιο το μέγεθος της προτομής που στήθηκε για χάρη του δίπλα στο μνημίο του Αγνώστου Στρατιώτη; (Μονάδες 5)

ΟΜΑΔΑ Β΄

1. Αναφέρετε τον λόγο απόσχισης της Νότιας Κρήτης από την Ελλάδα και της προσάρτησής της στη Λιβύη το 2044. Πώς συνέβαλαν οι μπαλοθιές και η ρακή στην εξέργεση των γηγενών του 2047; (Μονάδες 15)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δηλώστε το "παρών"...