Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Αν οι πολιτικοί έβγαζαν βιβλίο...

Ποιος θα ήταν ο ιδανικός τίτλος βιβλίου ορισμένων πολιτικών, αν αποφάσιζαν να συγγράψουν; Ακολουθούν κάποιες χιουμοριστικές προτάσεις μου.1. Αλέξης Τσίπρας - "50 αποχρώσεις του μαύρου."
Αφορά αναγνώστες που θέλουν να βλέπουν την απαισιοδοξία ως αισιοδοξία και το ψέμα ως αλήθεια. Οι "50 αποχρώσεις του μαύρου" απεικονίζουν πλήρως την ελληνική πραγματικότητα. Αποτελούν, έτσι, ένα σύγχρονο κοινωνικό μυθιστόρημα.

2. Ζωή Κωνσταντοπούλου - "Πώς είπατε;"
Πόνημα που απευθύνεται σε ανθρώπους με προβλήματα βαρηκοΐας. Το "πώς είπατε;" σας μαθαίνει να σκέφτεστε δύο φορές πριν μιλήσετε μία.

3. Γεώργιος Παπανδρέου ο νεότερος - Παναγιώτης Λαφαζάνης - "Λεφτά υπάρχουν στο Νομισματοκοπείο." 
Ένα βιβλίο γραμμένο από δύο συγγραφείς - πολιτικούς που τα λέει όλα έξω απ' τα δόντια. Μιλά για τα άδυτα του ορυχείου του εθνικού μας νομισματοκοπείου. Το μίθριλ των νάνων και ο θησαυρός των Αζτέκων μπροστά του φαντάζουν παλιατζούρες. "Λεφτά υπάρχουν στο Νομισματοκοπείο." Σπεύσατε!

4. Κυριάκος Μητσοτάκης - "Οδηγίες εγκατάστασης."
Ο οδηγός αυτός θα λύσει τα χέρια όλων όσοι διαθέτουν ηλεκτρικές συσκευές Siemens. Ο συγγραφέας, με λόγο απλό και κατανοητό, δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μια εύκολη χρήση χωρίς να σας τρώει χρόνο και να σπαταλά την υπομονή σας.

5. Δημήτρης Κουτσούμπας - "Το όχι στις 6.809 γλώσσες του κόσμου."
Η σημασία της διαφωνίας, της παρωπίδας και του αλάθητου του πάπα μέσα από ένα παγκόσμιο "όχι" κατά της παγκοσμιοποίησης. Ο συγγραφέας καταπιάνεται με την απόλυτη άρνηση και την εκφράζει σε όλες τις γλώσσες της υφηλίου.

6. Σταύρος Θεοδωράκης - "Λειψυδρία."
Ένα βιβλίο που μιλά για τη συρρίκνωση των υδάτινων πόρων της χώρας και την ιλιγγιώδη αποξήρανση  λιμνών και ποταμών. Ο συγγραφέας ύστερα από το σύντομο πέρασμά του στη Βουλή καταπιάνεται με το δύσκολο θέμα της έλλειψης νερού και εξηγεί πώς ένα ποτάμι μπορεί να μετατραπεί ύστερα από λίγο καιρό σε ρυάκι.

7.Ευάγγελος Βενιζέλος - "Γλυκό υποβρύχιο: Μυστικά για 10 συνταγές επιτυχίας."
Ο συγγραφέας ασχολείται με τους δέκα πιο επιτυχημένους τρόπους δημιουργίας του "υποβρύχιου" και δίνει τα δικά του μυστικά, για να δέσει σωστά το γλυκό. Το βιβλίο που αγαπήθηκε από τον κόσμο και έριξε στη θέση νο2 εκείνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή του νεότερου: "Η εξέλιξη της γεύσης του κεμπάπ ανά τους αιώνες. Η συμβολή του Μπαϊρακτάρη."

8. Νίκος Μιχαλολιάκος - "Πας μη βάρβαρος, Έλλην."
Το βιβλίο πραγματεύεται την παραγωγή σαπουνιού σκούρων κυρίως χρωμάτων, ώστε όλοι οι Έλληνες να πλένουν τα χέρια τους περήφανοι στην πλατεία Βικτωρίας ή Ομόνοιας οποιαδήποτε ώρα το επιθυμούν. Το βιβλίο αποτελεί συνέχεια του πρώτου μέρους "Ο Αγών του", που αποτελεί ένα ιστορικό λεύκωμα της πορείας της δημοκρατίας μέσα από το πρίσμα του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της υποκουλτούρας.

9. Φώφη Γεννηματά - "Ευτυχώς που γεννήθηκα όμορφη."
Η συγγραφέας γράφει για μια πλούσια κοπέλα, που λόγω του ονόματός της ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά της εξουσίας και της κοινωνικής ιεραρχίας. Όμως, ο έρωτας για τον συνάνθρωπο και εν γένει η ανιδιοτέλειά της δεν κατάφεραν να της χαρίσουν την πολυπόθητη καρέκλα.

10. Ευκλείδης Τσακαλώτος - "Ελληνικά για αρχάριους - Greek for Beginners."
Ο συγγραφέας με αυτό του έργο προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της ελληνικής γλώσσας του σε αλλοδαπούς μαθητές που ξεκινούν τώρα το ταξίδι τους στο ελληνικό λεξιλόγιο και γραμματική.

11. Πάνος Καμμένος - "Η ιστορία του ελληνικού σιδηρόδρομου."
Πότε λειτούργησε για πρώτο φορά το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας; Πόσο ανεξάρτητοι ήταν οι Έλληνες που προσελήφθησαν στις εργασίες του έργου; 

12. Γιώργος Κατρούγκαλος - "Νεοελληνική σύνταξη."
Ένα βιβλίο για το συντακτικό και τη σύνταξη. Πότε το ρήμα είναι μεταβατικό και η σύνταξη αμετάβατη; Πότε το υποκείμενο λαμβάνει την ενέργεια και ο συνταξιούχος την επικουρική; Αυτές και πολλές ακόμη απορίες λύνονται στις 3 και 60 σελίδες του συγκλονιστικού αυτού best-seller που αγαπήθηκε από όλες τις ηλικίες άνω των 67.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δηλώστε το "παρών"...